Ympäristötyö käyntiin

Ympäristöhanke oli seuran suurin ponnistus ja se merkitsi uudentyyppisiä yleisötapahtumia, aktiivista perusselvitystä ja yhteydenpitoa kiinteistöomistajiin sekä muihin yhteistyötahoihin. Toteutuksen avainhenkilönä oli seuramme jäsen Anu Johansson, jonka selvitystyön pohjalta voidaan edetä konkreettisiin toimiin. Hankkeen myötä olimme myös seurana tukemassa uuden asukasyhdistyksen synnyttämistä Piikkiön keskeiselle asuinalueelle. Uusi yhdistys perustettiin syyskuussa.

Retkille lähdettiin

Seura järjesti kaksi jäsenretkeä, joille osallistuttiin aktiivisesti. Kesäkuun puolivälin retki suuntautui ensiksi Lyydikkylään kohteena maamme suurin tammi. Tammihan on Piikkiön sekä myös Piikkiö-Seuran tunnuspuu. Sen jälkeen retkeläiset kiersivät Munsten luontopolun ja tutustuivat muutenkin tuohon värikästä paikallishistoriaa edustavaan tilaan. Retkeläisiä oli 27.

Elokuun alkupuolella oli toinen retki Paimion puolelle Viksbergin maisemiin. Oheinen kuvasarja kertoo retkikohteista, jotka edustivat kaikki omassa lajissaan mielenkiintoista näkökulmaa paikalliseen ja alueelliseen kulttuurihistoriaan. Retkikohteissa oli erinomaisia opastajia: Kaistilan tilalla Kauko ja Tauno Kaistila, Viksbergin kartanossa Christel Kirkus sekä Pyhän Jaakobin kirkossa Anne Kuopila. Osallistujamäärä oli tähänastinen ennätys 53 henkilöä. Siis runsas kolmannes seuran koko jäsenmäärästä oli liikkeellä yhtaikaa.

Mukana yhteistyössä

Vuonna 2004 tuli valmiiksi moni sellainen hanke, jossa Piikkiö-Seura on ollut yhteistyökumppanina. Toukokuussa avattiin käyttöön Linnavuoren reitistö palvelemaan retkeilijöitä, kuntoilijoita sekä luonnosta ja historiallisista tiedoista kiinnostuneita. Seuramme edustajat ovat olleet tuottamassa sisältöä luontokohteiden ja historiallisten kohteiden opastustauluihin. Marraskuussa julkaistiin Piikkiön historia 2 –teos, jonka kuvamateriaalin hankinnassa seuramme tallennustoimikunta on voinut antaa apuaan. Lisäksi yhteistyö Piikkiön seurakunnan kanssa on tuottanut näkyvää tulosta tämän joululehden teemasivujen muodossa.

Tietoa tarjolla

Seura oli monessa tapahtumassa mukana kertomassa toiminnastaan ja välittämässä seuran tuotteita. Laajimpina tapahtumina olivat keväinen Piikkiö Päivä sekä syyskuun alussa Tuorlassa toteutettu Kurkistus maalle –tapahtuma. Sen lisäksi olimme esillä heinäkuun lopussa Hepojoki-päivässä, elokuussa Kirismäki-päivän luontoteemassa sekä syyskuussa Nunnan omakotiyhdistyksen jäsentapahtumassa.

Emeritusprofessori C.J. Gardberg esittelee
Kuninkaantie -teostaan Tuorlassa keväällä 2003

Emeritusprofessori C.J. Gardberg esittelee Kuninkaantie -teostaan Tuorlassa keväällä 2003. Kuva: Hannu Rastas