Retkeilyä ja luontoa

Kesäkuun alussa Eero Hanhijärven opastuksella kävelyretki Salvelanmäen ja Huttalanmäen maisemissa. Sade taukosi juuri parahiksi, mutta ehti verottaa osallistujajoukkoa. Vastaava retki tullaan varmasti toteuttamaan myöhemminkin, josko säänhaltijat olisivat suosiolliset.

Kesäkuun puolivälissä retkikohteena Tuorlan Kuninkaanniitty ja sen viereinen metsäalue. Oppaana toimi dosentti Arja Ojala. Mukana oli 15 kiinnostunutta. Retki oli osa Pohjoismaisen luonnonkukkien päivän ohjelmaa.

Piikkiöläinen kartanokierros kokosi elokuussa yli 40 retkeläistä bussiin. Matka suuntautui ensin Hepojoelle Bussilaan, jossa isäntäväen edustajana ja esittelijänä toimi Risto Reims. Sieltä suuntasimme Linnunpään kartanoon, jonka ympäristöä ja vaiheita esitteli Jukka Näsänen. Viimeinen kohde oli tutumpi Tuorla, luotsaajana Eero Hanhijärvi. Hänen kokoamiaan tietoja kuultiin muutenkin matkan varrella, kartanoista yleisesti ja piikkiöläisistä erityisesti.

Luontoteemaan liittyen järjestettiin syyskuussa opastusta sienien tunnistamiseen ja käyttöön. Asiantuntijana toimi turkulainen Jouni Issakainen, joka Timo Vuorisalon kanssa kokosi esittelyyn noin 70 sienilajia. Tapahtuman kävijämäärä oli noin 50.

Mukana kuvassa

Piikkiö-Seura on järjestänyt oman esittelypisteensä vuoden mittaan moniinkin paikallisiin tapahtumiin: toukokuussa PiikkiöPäivä sekä elokuussa Hepojoki-päivä ja Kirismäki-tapahtuma. Seuratietoutta jaettiin myös sienitapahtumassa.

Seura oli mukana kuvassa, kun Rungon omakotiyhdistys piti lokakuussa vuosijuhliaan: Eero Ahtikari kokosi tilaisuuteen vanhaa valokuva-aineistoa runkolaisten katsottavaksi ja täydennettäväksi. Muutenkin valokuvien ja asiakirjojen tallennustyötä on voitu jatkaa eli niitä on jäljennetty sähköiseen arkistoon, jossa on nyt yli 1000 jäljennettä.

Kansalaisopistoyhteistyötä

Maaliskuinen esitelmäsarja on toteutettu yhteistyössä alueen kansalaisopiston kanssa. Syksyllä käytiin Anu Johanssonin luotsaamana opintopiirinä läpi kotiseutuharrastuksen kohteita ja tietolähteitä: tiloista, taloista, kylistä, esineistä, arkistoista.